Remek lángosos: Karám büfé – Lidó Strand, Gyenesdiás

Karám Büfé - Gyenesdiás azigazi.hu

Strandbüféről nehéz írni, mivel általában nem több fogásos menüt fogsz ott elfogyasztani, hanem valami egyszerű, könnyen elkészíthető dolgot, amit nehéz hosszas ömlengéssel dicsérni/szidni, annak ellenére, hogy van azért ilyen is (lásd Széplaki lángosos).

Ezért jött az ötlet, hogy egy csokorba gyűjtjük a strandokon éppen meglátogatott büféket, így szép lassan mindent és mindenkit lefedünk, ugyanakkor nem kell százezer rövid cikkben taglalni a véleményünket.

Az első áldozattal ráadásul elég könnyű a dolgunk, hiszen a gyenesdiási Lidó strand nem nőtt nagyra. Kiscsaládosok imádják, mert a gyerek rengeteg dologgal tudja lefoglalni magát és még attól sem kell tartani, hogy látótávon kívülre kóborolna. A méretből fakad, hogy összesen 2 büfé található itt, abból egy igazán jó 🙂

 

Karám büfé

Állandó sorok kígyóznak előtte… és ez nem véletlen. Több helyen megírták már, hogy a Karámban remek a lángos, meg úgy általában minden, amit itt lehet kapni. Nem gondolják túl a dolgokat, egyszerűen hosszú évek tapasztalatával vesznek le a lábadról és teszik mindezt teljesen megfizethető áron. Talán ezért is találhatók meg a TOP100 ajánlott hely között a Balaton magazinban.

Lángostesztre vállalkoztunk, bár megérkezésünkkor a már fentebb említett sor fogadott minket. Aki ide betér, ezzel mindenképp számoljon! Aztán a hosszú várakozás okozta feszültséget szép lassan elfelejti az ember, amikor megkapja a sajtos-tejfölös remekművet, 2017 uralkodó divatját követő, gusztusos, halványpiros tálcán 🙂

Már elsőre látszik rajta, hogy finom lesz. Gyönyörűen meg van sülve, nem ázik olajban a papírtányér.

A lángosuk nem túl vastag, de éppen eléggé ropogóssá sül a széle, a belseje pedig kellően puha marad ahhoz, hogy tudd értékelni a remek tészta ízét.

Egyszerűen élvezet elfogyasztani.

Olajat mintha nem használtak volna fel a sütéshez, elszublimál az első harapás előtt! A sajt és a tejföl teszi teljessé az élmény. Nem spórolnak velük, pont elegendőt kapsz ahhoz, hogy elégedetten dőlj hátra az étkezés befejeztével.

Nem kóstoltuk végig a teljes étlapot, de a lángosuk után simán elhisszük a Karámnak, hogy a többi étel is ilyen finom. Remek strandbüfé szerény kivitelben, amit csak ajánlani tudunk!

Mást is érdekelhet? Oszd meg velük!
Hasonló jóságok: