Csodás! Széplaki Lángos-Büfé – Balatonszéplak

Egyszerű, de nagyszerű cím, ami tökéletesen leírja az élményt, ha a Széplaki Lángososhoz térsz be.

Tudjuk, sok embernek nem fogunk újdonságot írni, de mivel célunk minél több helyre ellátogatni, és a lehető legteljesebb képet adni a balatoni gasztronómiáról, így nem maradhatott ki az ország egyik legjobb lángos sütője sem.

Szóval az Ezüstpart hoteltől nem messze lévő helyre csak akkor találsz el, ha direkt keresed, mert egyébként a legkevésbé sem gondolnád, hogy lángosos leledzik a Liszt Ferenc-Hungária utca sarkán. Konkrétan róla van szó:

Ugye, hogy nem feltűnő jelenség? Ha arra jársz, az állandó sor azért már elég jó jelzőtábla (kivéve, ha nyitásra mész). Apropó nyitvatartás: elég szabadon értelmezik a fogalmat, ezért érdemes facebookon tájékozódni, mielőtt messzebbről indulunk.

Miért, érdemes csak ezért Siófokra elutazni?

Naná, hogy érdemes! Nem véletlenül őrzik családi titokként a receptet, a végeredmény ugyanis annyira finom, hogy azt nehéz szavakba önteni. A lángos alapvetően egy baromi egyszerű étel, ennek ellenére rendkívül sokan csinálnak borzasztót, kevesen ehetőt és csak néhány kiválasztott képes kiváló végeredményt alkotni.

De ne aggódj, itt aztán megkapod a tutit: vastag, remek alapanyagokból gyúrt tészta tökéletesen kisütve, hogy a ropogós, jól átsült külsővel a lehető legjobb elegyet alkossa. Valahogy azt is elérik, hogy ne legyen a végén olajos, de az az egyszerű halandónak megfejthetetlen, ezt hogyan csinálják. Na, de elég az üres karakterekből, egy kép többet mond minden szónál… hát még ha egyszerre több jön 🙂

A lángos ugyan nem tűnik nagyobbnak az átlagosnál, de a vastag tészta miatt akkora adag, amivel bárki jóllakik. Mi délben ettünk és a vacsorára szinte gondolnunk sem kellett. Maradtunk az alap sajtos-tejfölösnél, azzal nem lehet mellényúlni. A hely viszont halad a korral és mindenféle csodakombinációk elérhetők: van görög, sonkás, füstöltsajtos, sőt még lángburger is! Ja és palacsinták, amik szintén isteniek.

A Széplaki Lángosos tökéletes példa arra, hogy a minőség utat tör magának. Külsőre nem tűnik jobbnak bármely régi büfénél, nincs profi marketinges gárda a hátuk mögött, mégis futótűzként terjedt és terjed a hírük. Rászolgáltak, ezért nem is irigyeljük tőlük.

Mást is érdekelhet? Oszd meg velük!
Hasonló jóságok: