BESZA-BEHU – Bringatanya, Gyenesdiás

A Bringatanya igen sokat hallat magáról mostanában. Nem elég, hogy megnyerték a Gelato World Tour magyarországi versenyét, de idén ők adják a Balaton Fagyiját is. És ez nem véletlen 🙂

Fagyiban nehéz újat mutatni –  már szinte mindenhol  olasz főzött fagylaltot árulnak és egészen jó a végtermék. Persze van 1-2 kiemelkedő versenyző, de nagy újdonsággal már ők sem tudnak szolgálni.

A helyszín Gyenesdiás, közvetlenül a vasúti átjáró mellett, ahol a bicikliút elhalad.  Egy nem túl feltűnő családi házat kell keresni, könnyű lehetne eltéveszteni, ha nem lenne előtte konstans embertömeg.

Májusban, amikor a nagybetűs szezon még a kanyarban sincs, a Bringatanyánál hosszú perceket kell várakozni. Persze kaptak elég média megjelenést, de itt enélkül is hasonló lenne a helyzet.

Fontos: a Bringatanya nem cukrászda. Itt ne keress krémest, max fagyiban 😉

A  kínálat kialakításánál nem  a mennyiségre, hanem a minőségre gyúrtak a fiúk-lányok. Két képre ráfért minden:

A kisebb választéktól függetlenül remekül néznek ki az egyes fajták, úgyhogy 3 gombóc lett a megállapított mérték. Természetesen a Balaton Fagyija díjat idén besöprő Festeticsék mandulás csókja és a Gelato verseny nyertes maracujás étcsoki köztük volt. A kettő került egy Rákóczi túróst, csak a miheztartás végett. Ne érezze magát egyedül az öreg Festetics.

A folyamat a következő, ha először jársz a Bringatanyában: belenyalsz a fagyiba és elkezdesz vigyorogni. Mit vigyorogni, felröhögsz:

 A legviccesebb, hogy a beteges nevetési rohamodon senki sem lepődik meg. Csak legyintenek egyet – biztos most van itt először!

Vegyük csak sorba: az étcsoki és a maracuja valami olyan ízorgiát rendez, hogy arra nincsenek szavak. Döbbenetesen jól egészítette ki egymást a két összetevő, és olyan intenzív élményt nyújtottak, hogy besza-behu…

A Rákóczi túrósnál az jut eszedbe, mintha a legjobb pesti cukrászdák egyikében majszolnál egy szelet sütit 1200 Ft-ért. Egyszerűen nem fér az ember fejébe, hogy a fenébe tudják így visszaadni az eredeti ízvilágot?

Végül pedig Festeticsék mandulás csókja… örömkönnyek és nevetés váltja egymást a nyalása közben, annyira tuti.

A csoda elfogyasztása után kb úgy érzed magad, mint aki 5 év után végre legyőzte a teniszellenfeleit – bármire képes lennél! Diadalittasan lépsz kettőt és belebotlasz egy másik remek kezdeményezésbe:

Hello Balatoni Hal- és Termelői Piac!

Délután volt, úgyhogy túl sok árus nem volt már a helyén, de biztosan fogunk róla írni, mert ízlésesen kialakított piacról van szó.

Határozottan a szívünkbe zártuk Gyenesdiás ezen szegletét 🙂 A Bringatanya 100 %-osan megérdemli a Balaton Fagyija díjat, de nem csak 2017-ben és nem csak a mandulás csodáért. Ha rajtam múlna, örökös elsők maradnának. Végre, hosszú idő után új kedvenc fagyizóm van! Azt javaslom,  menj el, kóstold meg és köszönd meg nekik, hogy vannak 😉

Mást is érdekelhet? Oszd meg velük!
Hasonló jóságok: