Strandbüfék tesztje: Vonyarcvashegy

Folytatjuk a múltkori sorozatot és Gyenesdiás után a közeli Vonyarcvashegy strandbüféiből válogattuk ki az általunk legjobbnak ítélt helyeket.

Vonyarcvashegy… a kevés zalai Balaton parti települések egyike. Valahogy a zalai szeglet minden tekintetben másként muzsikál mint a tó többi része – Somogy vagy Veszprém. Kisebb rész jutott nekik a világ egyik legszebb szegletéből, de azzal nagyon jól sáfárkodnak és rendkívül  bájos összképpel várják az egyszeri halandó megjelenését, hogy a felszínt megkapargatva előbukjanak a színvonalas programok, a finom kajáldák, a rendben tartott strandok, és minden más, ami egy jó nyaraláshoz elengedhetetlen. A pesti tömeg itt kevésbé érződik, de bátran ajánlom mindenkinek a hosszabb utat. Higgyétek el, megéri!

A Keszthely-Gyenesdiás-Vonyarcvashegy-Balatongyörök tengely ennek a különleges résznek a lelke, de legalább a szívcsakrája. Ehhez igazodva a strandok tökéletes állapotban vannak. Az egyetlen negatívum, hogy a szívcsakra manapság pénzért  dobog, így Vonyarcon például 1000 Ft környékén élvezhetjük a partot, ami minimum szemöldök-emelő:

No mindegy, ha már egyszer bejutottunk, lássuk, milyen helyek közül válogathatunk, ha enni szeretnénk egy jót. Most jelzem, hogy a lista nem teljes, és lehet, hogy a te kedvenced épp nincs rajta. Ezért előre is elnézést:

Ladik Bistro & Bar:

Kicsit félve írok a Ladikról, mert a facebook értékelések alapján szúnyogos menüt szolgálnak fel szarrá égett pizzával sáros körmű boszorkányok. Ehhez képest nekünk rendkívül pozitív tapasztalatunk volt vele kapcsolatban, mind ételek, mind a kiszolgálást tekintve. Sztenderd hamburger és gyros kombóval támadtuk be.

Mivel elvittük a rendelt ételeket, csak a papírtálcás kiszolgálás maradt, ami itt teljesen rendben volt, annak ellenére, hogy valamiért nem nagyon szokták ezt a strandokon szeretni. A nyál összefolyt a számban a parton kibontott menü láttán:

Jó hír, hogy a kóstolás után is megmaradt a nyáltermelés 🙂  a hely nem fogja megváltani a világot, viszont bárhol és bármikor vállalható ételeket készítenek, amit egy-két “beach food” marketing huszár is megirigyelhetne. Teszi mindezt feleannyiért mint magukat forradalminak nevező társai.

A buci finom, ropogós, bár nem ott készül. A húst eléggé túlsütötték, de ettől függetlenül ízletes és omlós volt. Zöldségek, bacon, mind a helyén így érve el kellemes összhatást az egész kompozícióval. A mellé kapott krumpli mirelit, de a jobb fajtából és a barbecue szószra sem lehetett panaszom. Tipikusan az a kaja, ami után megköszönöd az ebédet 🙂

Másik versenyzőnk mister gyros volt:

Hát nem ájultunk el a szósz különlegességétől, de a hús kárpótolt minket, mert nagyon kellemes fűszerezésű volt, ami az egész ételt sokkal finomabbá varázsolta. A többi hozzávalót átlagosnak nevezhetjük, cserébe egyikbe sem tudtunk belekötni.

És akkor a pizzájukról még nem is esett említés, pedig igazi, vékony tésztás olasz finomság. Erősen ajánlott a megkóstolása!

The Spot

Sajnos a helyet a 2018-as tapasztalatok alapján már nem tudjuk ajánlani. Reméljük, hogy 2019-ben visszatérnek a régi minőséghez…

Mást is érdekelhet? Oszd meg velük!
Hasonló jóságok: