Gasztrohegy/14. • Füstölgés 2020 – Badacsony

Időpont
2020/04/04 - 2020/04/05
11:00 - 21:00

Helyszín
Több Helyszín, Badacsony

Április 4-5. Gasztrohegy/14. – Füstölgés! –Tavasz. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolunk a teraszokra, szenet hevítünk és hagyjuk, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket.

— Indul a GASZTROHEGY 2. évad! —-
Tavaly ősszel indítottuk el a Gasztrohegyet – az egész évben nyitvatartó badacsonyi vendéglátóhelyek összefogásával itthon először valósult meg ilyen különleges gasztrotúra. A szervezők, a résztvevők lelkesedése kezdettől találkozott a vendégekével és a kezdeményezés sikere folytatásra kötelez minket, hogy az ország legismertebb szőlőhegyén még különlegesebb életet vigyünk a gyönyörű őszi estékbe, a meghitt téli hétvégékbe, az új nyarat hozó tavaszba.

Ilyenkor Badacsonyban nálunk mindenre több idő jut: összegyűlni, beszélgetni, ételeket komponálni, jóízűeket sétálni és végig kóstolni az adott szezonális kínálat legjavát.
Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

Ez egy igazi GASZTROTÚRA, amit három különböző formában lehet átélni:

1. A la carte változatban a helyeket szabadon bejárva te teremtheted meg magadnak: mivel a helyek kóstoló adagokkal készülnek, arra hívunk, hogy a hétvége alatt járj végig minél több helyszínt.

2. Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig, ebben segít az 5 kóstolót tartalmazó, kedvezményes GASZTROHEGY BÉRLET (a helyeket egyenként, bérlet nélkül is bejárhatod)

3. Ha pedig szeretnél bennfentesen kóstolni, nagy csapatttal túrázni és megismerni a hegy vendéglátóit helyi idegenvezetővel, gyere el egyik szombati GASZTROKALANDUNKRA.

Október 26-27. GASZTROHEGY/8. – Nem HEKK – Halak hétvégéje – Tokhal, harcsa, keszeg, süllő, tengeri halak…Minden, amit a víz ad, az most tányérra kerülhet a szőlőhegyen. Október van, kikötünk, partra szállunk, összegyűlünk. Így indul a Gasztrohegy 2. évada.
November 23-24. GASZTROHEGY/9. – Badacsony szárnyal – Szárnyasok hétvégéje – Hagyományos és nem hagyományos ételeket kerekít séfjeink szárnyaló fantáziája: csirke, pulyka, fácán, kacsa, liba, gyöngytyúk, kakas, galamb a tányéron mindenféle formában. Jól fognak esni a fogások mellé a tartalmas fehérborok!
December 28-29 Gasztrohegy/10. – Nagymamáink receptjei – Minden étteremnek vannak titkos receptjei, minden házigazdának és séfnek van nagymamája, egy írott kis füzettel és sok-sok év tapasztalatával, praktikáival. Megpróbálunk olvasni a sorok között, és amit nem értünk, abba belekérdezünk, hogy valóban olyan legyen a töltött káposzta, vagy a guba, amilyennek a nagyi készítette. Otthonos lesz!
Január 18-19. Gasztrohegy/11. – Vadászidény – Badacsonyban nemcsak szőlő van: az erdőkből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell. Tavaly nagy sikere volt, idén új ételekkel repetázunk.
Február 15-16 Gasztrohegy/12. – Disznóságok – Ez az a hétvége, amihez nincs mit hozzáfűzni. Disznótoros, füstölt illat, friss portékák a disznóvágás után, még az is lehet, hogy a borok mellé a pálinka is előkerül. Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés, falatozás. Hogy legyen energia tovább sétálni!
Március 14-15. Gasztrohegy/13. – Húshagyó kedv – Zöldségek és sajtok hétvégéje – A böjt ideje ez, de mi gazdagon készülünk rá. Olyan ételeket kerekítünk sajtokból, tésztákból, és sok-sok zöldségből, hogy bárki jóllakik velük. Séfjeink fantáziája szárnyal, és a vegetáriánusok is igazán elemükben érezhetik majd magukat, de a húsevők is meglepődhetnek.
Április 4-5. Gasztrohegy/14. – Füstölgés! –Tavasz. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolunk a teraszokra, szenet hevítünk és hagyjuk, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket.

RÉSZTVEVŐK:
Hableány
Laposa terasz
Pláne Badacsony
Bonvino Borbár
Kisfaludy ház
Tilia Borvendéglő
Istvándy Birtok és Borműhely
Borbarátok
Tölgyes kúria
Vánkos

Szállások:
Badacsonytomaj: Borbarátok, Hotel Bonvino, Villa Sandahl, Óbester, Hotel Neptun,
Szigliget: Villa Kabala
Badacsonyörs: Vánkos, Csendes Dűlő Szőlőbirtok Vendégház

Utazás:
Gasztrobusz: Badacsony Turizmusirodától minden fél órában (pontos menetrend a Facebookon)
BADACSONY TAXI: 06306026963

Forrás: facebook.com

Mást is érdekelhet? Oszd meg velük!
Hasonló jóságok: