Révfülöp egyik legjobb lángosa – Rév büfé

A nem túl fantáziadús, ám annál találóbb nevű Rév büfében világosodsz meg arról, milyen a szinte tökéletes büfé a Balaton partján, és sajnos arról is, milyen kevés van belőle.

Na, de mi is emeli ki a mezőnyből a Révet?

Az első a környezet. Ha szerencsés vagy, a tó közvetlen közelében fogyaszthatod el a megrendelt ételeket, ha pedig iszonyú mázlista, akkor itt:

Azt hiszem a  vízhez legközelebb lévő kiülők versenyét ezzel megnyeri mostani versenyzőnk. Ilyenkor az ember elfelejti a negyedórás ebédek hétköznapi báját és inkább nyújtózva időzik a látvány szépségében:

Advanced tipp: valóban gyönyörű a kilátás és órákon át el lehet nézelődni, de a naptejet ne felejtsük el, különben vigyorogva, de vöröse sült rákarccal fogjuk elhagyni a helyszínt.

Szerencsére vigyorogni más miatt is van okunk, merthogy a Révben nem csak a panoráma tartja ott az embert…

…hanem az ételek is. A lángos például a legjobbak közé tartozik az egész Balatonon. Mindenféle variációk vannak, de a classic sajtos-tejfölös kombót semmi sem tudja überelni. Habár nem  a legnagyobb, de gyönyörűen barnára sült, rengeteg sajttal megpakolva. A papír pedig annyira lett olajos, amennyire a képen is látszik (spoiler: semennyire):

Beleharapsz és elégedetten  nyugtázod magadban, hogy a tészta sem hagy kívánnivalót maga után. Csodálatosan puha és megfelelően vastag – egy pohár fröccsel leöblítve a tökéletes balatoni ebéd minden hozzávalója adott:

És akkor itt vannak még a különféle hamburger kreálmányok, amik szintén simán megállják a helyüket bárhol a mezőnyben. Itt nem az 5 centi vastag balatonfenyvesi marhaszeggyel, konfitált lilahagyma kompóttal és héjában sült, házi édesburgonyával megbolondított finedining burgerekre kell gondolni, hanem a tisztességesen összerakott változatra. Amivel semmi gond nincs, az ízek nagyon rendben vannak, a szósz csodás, a chips házi és mindemellett feleannyiba kerül mint fenszibb társai:

Na ezért távozol vigyorogva, amikor befejezted az ételeket és kigyönyörködted magad a Balatonban. Meg azért, mert tudod, hogy ide még vissza fogsz jönni.

Mást is érdekelhet? Oszd meg velük!
Hasonló jóságok: