Októberben is irány a Balaton: a 10 legjobb program, amit nem érdemes kihagyni

Szerencsére eljutottunk 2018-ban arra a pontra, amikor az októberi balatoni programkínálat simán felveszi a versenyt a nyárival és lassan végleg leszámolhatunk a 3 hónapos szezon gondolatával. Mi pedig segítünk kiválasztani a rengeteg remek élmény közül a legjobbakat:

 

Hol máshol indulhatna el a Gasztrohegy rendezvénysorozat, mint a Badacsonyon: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni.

“Minden, ami szőlő” – Már túl a szüreten, borok forrnak a pincében, de a szőlőből nem csak bor készül. Murci, must, szőlőlevél, szőlőmagolaj, verjus, mustbalzsam és a badacsonyi szüret ihlette fogások a tányérokon, amikért érdemes bejárni a hegyet.

További részletek itt.


 

Füredi Szüret

 

Természetesen Füreden is megünneplik a szüret befejeztét. Nem is akárhogy, 4 napon keresztül élvezhetik az odalátogatók a színes kulturális programokat és a kézműves vásárt a Kisfaludy Színpad mellett október 19-23 között.

Klikk!


 

Becehegyi Bortúra

 

A Balaton legkedvesebb és legszebb arcát mutató programok szoktak lenni a bortúrák, ahol az egyszerű halandó hihetetlen vendégszeretet és jó hangulat keretében ismerkedhet meg egy-egy település borászataival, miközben mesés tájakon barangolhat. Balatongyörök ezt a lehetőséget október 20-án adja meg nekünk. Nem érdemes kihagyni!

Klikk ide!


 

Hagyományteremtő jelleggel rendezik meg első alkalommal Balatonlellén a Murcifesztivált. 7 helyszínen 7 étterem, 14 borászat és 2 cukrászda várja az érdeklődőket!

A kápolna melletti sátorban fellép Gallusz Niki és a Club54!  Gyermek és felnőtt programok, este buli és tánc kifulladásig!

További infók itt.


 

Akinek elege van a szüretből, annak sem kell csalódnia – a hal is főszerepbe kerül októberben! A Siófoki Halfesztivál keretein belül nem csak finomságokat kóstolhatunk, élvezetes családi programokon vehetünk részt, de esti koncerteken adhatunk az éjszakának és az ősznek egy pofont. Mindezt ingyen!

Klikk több infóért!


 

Folytassuk a halakkal 🙂 Szigligeten természetesen idén is megrendezésre kerül a süllőfesztivál, ahol (nem csak) halételekkel, hanem ételkülönlegességekkel várják az érdeklődőket. Bemutatkoznak a helyi borászok, lesz kézműves vásár és a színes programok között a gyermekek sem fognak unatkozni.

További infók.


 

III. Gesztenye Fesztivál

 

A keszthelyi Tavirózsa Kalandpark idén harmadik alkalommal ad otthont a Gesztenye Fesztiválnak október 6. és 7. között, ami ideális program lehet családosok számára. Lesz receptverseny kicsiknek és felnőtteknek, rajzverseny gyermekeknek, szakmai előadás, gesztenye oltvány vásár, valamint gesztenye gyűjtés a kalandpályán.

Részletek.


 

II. Palacsinta Fesztivál

 

Tavaly ugyan kissé szerencsétlenül sikerült az alsóörsi Palacsinta Fesztivál, de a szervezők nagyon fogadkoznak, hogy idén megfelelően készülnek és maradandó élményt biztosítanak a kilátogatóknak. Játékos vetélkedők, színpadi gyermekműsorok, kézművesvásár, palacsinta király és királyné választás október 7-én, egész nap.

Még több infó.


 

2Kilátó éjszakai túra

 

A sportosabb programokat és az izgalmakat keresőknek ajánljuk az alsóörsi 2Kilátó éjszakai túrát október 13-án.

13 és 9 km-es túra a gyönyörű alsóörsi és almádi között fekvő hegyoldalba és az éjjel is izgalmas Malomvölgy patakpartján visz. A kilátókból a Balaton környékbeli pislákoló utcafények látványa tárul elénk, a patak völgyében az éjszaka hangjai varázsolnak el.

Klikk!


 

Csipkebogyó Piknik a Piac Placcon

 

Októberben (is) érdemes Tihanyba  ellátogatni, hiszen 20-án Csipkebogyó Pikniket tartanak a piac placcon. Lesz minden, ami egy kellemes nap eltöltéséhez szükséges:

– Csipkebogyós és kulináris ínyencségek
– Csipkebogyólekvár főzés
– Balaton-felvidéki Nemzeti Park bakancsos csipkebogyógyűjtő túrája
– Forró tea, forralt bor és pálinkák
– Csipkebogyós vadragu és sok már finomság
– Élő zene
– Gyermek játéksarok, ismert és új árusok, piaci forgatag

Még több részlet.

Mást is érdekelhet? Oszd meg velük!
Hasonló jóságok: