Új kedvenc balatoni burgerező – Tiki Beach Bistro, Zamárdi

Igen, végre találtunk egy olyan helyet, ahol nincs elszállva mindennek az ára, ahol kedvesek a felszolgálók és ahol gondosan figyelnek minden apró részletre, hogy jól érezd magad.

Az egész történet totál véletlenül indult – nem hiába szoktak az ilyenekből a legjobb dolgok kisülni 🙂 . Szóval a zamardi.hu nézegetése közben bukkant fel a Tiki Beach mint újvonalas gasztrobüfé, a manapság szokásosnak mondható szófordulatokkal:

Helyi, friss, válogatott alapanyagok, családias hangulat.

Irány Zamárdi!

A helyet könnyebb megtalálni mint elsétálni mellette, annyira központi a fekvése. Gyakorlatilag a strand közepén van – A Mauro-tól két utcányira – , de ha így még nem világos, rengeteg tábla és a lenti térkép is a segítségedre lesz:

Aki arra jár, készüljön rá, hogy hihetetlen népszerűek –  uzsonna időben ácsorognunk kellett 10 percet a vendégváróban, mert nem volt szabad asztal… itt fontos megjegyezni, hogy a Tiki Beach nem a “kezedbeadomahambitlépjmárle” bisztró, hanem a nyugis, beülős hely, ahol eltölthetsz egy kellemes étkezést. Ehhez pedig minden kelléket megadnak neked. A gyerekeknek játszósarok van kialakítva, kellően színes, vidám hangulatú a design. A női mosdóban állítólag még a tamponra is gondoltak…

Ezzel a halál lazasággal mi sem voltunk tisztában, úgyhogy elvitelre rendeltük az ételt (azért lesznek olyan botrányosak a képek, amiért előre elnézést kérek), viszont amíg megcsinálták, elkortyoltunk néhány pohár sört. A kínálat nagy része természetesen a balatonvilágosi Hedon művek munkája, de a rendkívül kedves felszolgálólány elmesélte, hogy a meggysör például a XV. kerületből érkezik, ahol a helyiek a végtelen felé konvergáló időt képesek sorban állni érte, és ők az egyetlen nagyobb vidéki vevőik. Úgyhogy nem feltétlenül balatoni az alapanyag, de amit tudnak, igyekeznek a környékről beszerezni.

A kínálat viszonylag szűkös egyébként, de inkább legyen kevesebb, minőségi étel, mint sok és szar. Hasonlóan gondolkodhatnak a Tikinél, mert pizzákon, hamburgeren, csirkés/tésztás kajákon és a tojásos galuskán (!) kívül más nem jut hirtelen eszembe.

Végül a Tiki Beach Burgerre és s paradicsomos pennére esett a választás. Kezdjük ez utóbbival:

Minimál tészta, minimál csirkével és minimál parmezánnal. Teljesen tisztességes munka, viszont sajnos semmi maradandót nem találni benne. Ezer forintért szerintünk nem a legjobb választás, még egy gyereknek sem. Inkább ugorjunk és jöjjön a lényeg:

Kár, hogy képeken nem lehet ízeket vagy illatot átadni, mert ez a burger valami csodás. A bucit helyben sütik és kellően megpirítják, a hús teljesen mócsing mentes, közepesen átsült. Ha megnyomod, folyik belőle az isteni szaft… a zöldségek és a lilahagyma kompót együtt remek ízvilágot kölcsönöz neki, és az a szósz…

Nem tudom megtippelni minden összetevőjét, de ez az új kedvenc hamburger szószom. Sőt, az egész költemény annyira egyben van, hogy ez az új kedvenc balatoni hamburgeresem!

Hogy hány ezer forint? Alig több  mint másfél… igen, komolyan: 1600 Ft kérnek el érte. Bármikor, gondolkodás nélkül kétszer ennyiért is elvinném.

A pizzák szintén nagyon gusztán néztek ki, a salátákról pedig ódákat zengenek a facebookon. Alig várom, hogy mindkettőt megkóstolhassuk, amikor újra beülünk hozzájuk. Mert nem ez volt az utolsó látogatásunk, az biztos 🙂

Szóval köszöntünk Tiki Beach Bisztro a balatoni vendéglátásban. A gyerekmenüdön alakíts még egy kicsit, de a kedvességed és a csodás hamburgered ne hagyd el. És akkor sok, szép, elégedett vevővel teli nyarat fogsz még Zamárdiban eltölteni.

Képek forrása: Tiki Beach Bistro facebook

Mást is érdekelhet? Oszd meg velük!
Hasonló jóságok: