Képes beszámoló – Strand fesztivál 2019

Valahol tökéletes jellemzése a Strand Fesztiválnak a pénteken levetített Tanú című film ikonikus jelenete: kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk. És ez egyáltalán nem baj!

MI EZ?

Kérdezheti a nagyobb fesztiválokhoz szokott tömeg. Ha te is közéjük tartozol, akkor ez nem az a fesztivál, ahová menni szeretnél. Hiába Like Mike meg Dimitri Vegas, hiába a cukrászmester Steve Aoki, itt ne keresd azt, amit a Soundtól vagy a Szigettől “kapsz”. A Strand szervezői nagyon helyesen ismerték fel 6 éve, hogy a 20-as éveikben járók nagy részének nincs balatoni fesztiválja, úgyhogy kiadták a jelszót: legyen magyar balatoni fesztivál! És lett. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán. 

 

Strand Fesztivál 2020 – Zamárdi | Balatoni Pogramok, Élmények

Strand Fesztivál 2020-ban is, Zamárdiban, augusztus 19. és 22. között! #STRAND2020


 

A szokásos Petőfi zenei díj mellett 5 napon keresztül megkaptuk a legfelkapottabb magyar előadókat, napi 1 világsztárt desszertnek, 7 helyszínt mindenféle zenei stílussal a dubsteptől kezdve, a NECC partyig, Fluor moziját – amiről pontosan nem derült ki, miért az övé – és a legkirályabb dolgot: A Balaton partot. Kell-e ennél több egy fiatalnak, aki rendszeres látogatója a Budapest Parknak és túl drága neki a Sound vagy a Sziget? Ugye, hogy nem.

A helyszínek nem túl nagyok (leszámítva a nagyszínpadot), emiatt nem érzed egy elveszett kis pondrónak magad a százhuszonötezredik sorban, a hangulatot pedig megcsinálja a közönség. Olyannyira, hogy a többi fesztivál elbújhat mögötte.

 

Ezek után pedig nem csoda, hogy a Strand idén 2 napon is telt-házzal futott.

 

Ami viszont nem járult hozzá a fesztivál sikeréhez: a hangosítás és a hangzás… értem, hogy olcsóbb meg kisebb minden, de az, hogy a nagyszínpadnál beszélgetni lehetett a hátsó sorokban nehezen elfogadható. Ehhez jön még hozzá, hogy kevés olyan helyszín volt, ahol csak egy színpad hangját évezhetted. Nekem sikerült olyan pontot találnom, ahol 4 stílus keveredett, köztük dubstep meg Eminem. Az élmény örökre megmarad…

A másik, ami már bőven a felháborító kategóriába tartozik, a benti árak – na, ez szinte 1:1-es import a nagy fesztiválokról. Talán nem a legjobb ötlet pont ezt átvenni.

Lezárva a keretes szerkezetet, nyugodtan ajánljuk a Strand Fesztivált, azoknak, akiknek eddig kimaradt . Csak tudni kell, hogy itt nem narancsot kapsz, hanem valami mást…

Mást is érdekelhet? Oszd meg velük!
Hasonló jóságok: