10+1 kihagyhatatlan program áprilisban a Balatonnál

A nyár előszelét a Balatonnál is érezni – tulipánszüret, rengeteg gasztro program, borkóstolók és családi rendezvények egész sora vár mindenkit. Ezek közül válogattuk össze a 10+1 legjobbat, amit biztosan nem akarsz kihagyni.

IX. Akali Bor Napja Mandulavirágzáskor – Balatonakali 04.05

A Balaton egyik legcukibb, legszórakoztatóbb, legszebb pincetúrája idén sem maradhat el. Sőt, a nagy érdeklődésre való tekintettel immár 2 hétvégén rendezik meg. Ezt biztos nem szabad kihagyni!

 

Tulipánszüret Kőröshegyen – Kőröshegyi Levendulás 04.06-22

Tulipánszüret a Kőröshegyi Levendulásban – már harmadszor!

Lassan beköszönt a tavasz, elkezdenek zöldülni a mezők, mi pedig az elmúlt évek sikerének köszönhetően egyre jobban és jobban várja az áprilist Kőröshegyen, hiszne indul a majd’ egész hónapon át tartó tulipánszüret!

 

I. Tavaszi Borparádé és Zalai Gasztropiknik  – Vonyarcvashegy

Első alkalommal rendezik meg Vonyarcvashegyen a Tavaszi Borparádét és Zalai Gasztropikniket. 10 borászat, 2 zalai fogásokat kínáló étterem, Zala ízei helyi termelőktől: sajtok, szörpök, tökmagolaj és még sok finomság!

II. Fonyódi Kulinária / Főszerepben a torma / 04.21

Fonyódon élezhetjük ízlelőbimbóinkat a másodjára megrendezésre kerülő Fonyódi Kulinárián. Az II. Fonyódi Kulinária alkalmával a Téli Konyhám, Bárka, Hubertus Hof, Terasz Bisztró, a Cool Café, és a Barbakán Kávézó étlapjain tormás „gasztrocsemegék” szerepelnek a Dísztéren, de a városban található éttermek is hasonló kínálattal készülnek. Alapanyagként a helyi termelők termékeit használják és a séfek innovációinak köszönhetően újszerű, street food húsvéti fogásokkal rukkolnak elő.

Húsvét A Csillagvárban! #nyúlfuttatóverseny – Balatonszentgyörgy 04.22

Gyerekkel indulnánk neki a balatoni húsvétnak? semmi gond, erre is kínálunk megoldást. A Csillágvárban várnak minden családot egy kis húsvéti nyúlfuttatásra.

VIII. Palacsintafesztivál  – Balatongyörök 04.27

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Palacsintafesztivált Balatongyörökön. A vendégek végigkóstolhatják a különlegesebbnél különlegesebb töltött, panírozott, csúsztatott, rakott, csőben sült stb. palacsintákat.

 

II.Balatoni Bringás Piknik 2019 – Balatonlelle 04.27

Eleged van a gasztronómiából, inkább aktív pihenés után néznél? Nos, a balatoni bringa pikniken beszerezheted az ehhez szükséges felszereléseket 🙂

 

Gasztrohegy hétvégék 7 – Lávakő hétvége – Badacsony 04.12-14

9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

 Ezen a hétvégén kövön és grillen sülnek a húsok, sajtok. Zöldségek sisteregnek majd roppanósra, vagy épp puhára. Végre újra a szabadban, a legszebb hegyi teraszokon!

 

II. Kishegyi Kortyok és Falatok 2019 – Balatonlelle 04.13

A Kishegynél működő borászatok éttermekkel karöltve várják vendégeiket egész nap. Ezen kívül vezetett gyalog és kerékpár túrákkal, kézműves vásárral, zenével, tánccal és sok meglepetéssel várják az érdeklődőket.

 

Húsvéti programok – Balatonfüred 04.18-23

Füreden változatos kulturális- és gyermek programok várnak mindenkit a Vaszary Galériában húsvétkor. Lesz Bábszínház, mézeskalácstojás mintarajzolás, kézműves foglalkozás, tárlatvezetés.

 

V. Húsvéti Nyuladalom  – Siófok 04.19-22

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Húsvéti Nyuladalom Siófok Fő terén. Számos családi programmal, táncbemutatókkal és koncertekkelvárják az érdeklődőket. A rendezvény keretei között, április 21-én a Balatuning Egyesület által szervezett ingyenes Nyúlfutamra is sor kerül.

 

 

Mást is érdekelhet? Oszd meg velük!
Hasonló jóságok: