A 10 legjobb balatoni hír ezen a nyáron

Elrepült a nyár, így itt az ideje visszaemlékezni a 10 legjobb és legrosszabb  dologra idén a Balatonnal kapcsolatban. Kezdjük az előbbivel 🙂

 1. Fonyódi naplemente: vannak olyan szerencsések, akik nap min nap gyönyörködhetnek a látványban, a többieknek nyaranta egyszer érdemes egy estét Fonyódon eltölteni.  A Bakonyban elvesző Napnál kevés szebb dolog van a világon, nem véletlenül lett ennek a hírnek a borítóképe 🙂
 2. Gasztrovonalon a nyár egyik meglepetése volt a Tiki Beach Bistro felfedezése és berobbanása a kedvenc balatoni helyeink közé. A tiki burgeruk simán a legjobbak közé tartozik a környéken!
 3. A balatonfüredi vizes világbajnokság minden tekintetben kiemelkedő rendezvény volt a tónál. Rengeteg beruházás valósult meg ennek kapcsán, a lebonyolításról pedig ódákat zengtek a városba látogató turisták/versenyzők és újságírók (gyakorlatilag mindenki). Ahogy a polgármester fogalmazott: Füred történetének legnagyobb sporteseményét rendezte, amelyre méltán lehet büszke az egész ország
 4. A Bringatanya nemzetközi felfutása Festeticcsel és mandulával kisérve szintén az egyik csúcspontja volt a nyárnak. Nem elég, hogy megnyerték a Gelato hazai versenyét, az európai fináléban is remekeltek, és elhozták az ezüstéremet. Ezen felül idén ők adják a Balaton fagyiját, ami hihetetlen finom lett. Részletek itt.
 5. Kőröshegyi levendulaszüret. A nyár eleji nyugis, ücsörgős, levendulás programok egyik legjobbja. Ha elkapott a levendulaláz, de eleged van a tihanyi tömegből, akkor ezt a programot neked találták ki.
 6. Befejezték és nyárra ideiglenesen átadták a felújított dél-balatoni vasútvonalat, ami akár egy órás menetidőjavulást eredményezhetett.
 7. Remek szezont futott a balatoni turizmus, úgyhogy a strandbüfétől a szállodásig mindenki elégedett lehet. Ezt nem csak én mondom, hanem a Balaton Turizmus Szövetség elnöke. Itt az ideje az őszi és a téli időszakra koncentrálni. Az emberek ugyanis mindig szívesen mennek a tóhoz, ha megfelelő szolgáltatások vannak.
 8. Újra felfedeztük a Művészetek Völgye különlegességét, ezért idén hatalmas siker lett a fesztivál. Sokkal többen látogattak ki, a programok pedig minden eddigit felülmúltak.
 9. A MOL Nagyon Balaton programsorozat. A MOL ötödik éve állt be teljes mellszélességgel a támogatók közé és hihetetlen mennyiségű rendezvényt segítettek. Nem hiszed? Akkor ajánljuk ezt a videót:


  Kedves MOL! A következő lépés az őszi/téli/tavaszi terjeszkedés!

 10. Strand gasztrojegy… a legjobb és a legrosszabbul elsült balatoni kezdeményezések egyike. Az ötlet zseniális, a megvalósítás csapnivaló. Mivel ez egy pozitív bejegyzés, nézzük az ötletet 🙂 szóval a lényege az lenne, hogy aki csak egy ebédre szeretne beülni a strandra, az kedvezményesen tehesse ezt meg. Vagyis: kifizeti a teljes belépőt, majd ha a büfében kapott blokkal 2 órán belül kisétál, visszakapja annak egy részét (általában 200-300 Ft-ot). Okos, ugye? Legközelebb megnézzük, mi volt vele a gond a gyakorlatban.
Mást is érdekelhet? Oszd meg velük!
Hasonló jóságok: