Mindent a helyi termelőkért – megválasztották a Balaton alapanyagát

A Balatoni Gasztrotérkép mögött álló Szauer Judit és Budavári Dóra újabb kampányának a célja, hogy felhívja a figyelmet a helyi termelők fontosságára.

Természetesen nem önkényesen választották ki a legszimpatikusabb termelőket, hanem megkérték a Balaton Gasztrotérkép résztvevőit, hogy árulják el, kikkel tudtak egész évben a legjobban együtt dolgozni, illetve kikkel voltak a legjobban megelégedve. A jelölések után összeültek a balatoni tájegységeket képviselő vendéglátósok és így került kiválasztásra a Balaton alapanyaga, vagyis a töreki bab:

káptalantóti mangalica szűz és krokett, csicsóka textúrák, töreki bab, füstölt bacon…#porkloin #mangalicapork #jerusalemartichoke #signaturedish #ugyeéhesekvagytok #palettabudapest #comeandtry ?photocredit @szindbadazutazo

68 Likes, 1 Comments – Paletta Bisztró (@palettabisztro) on Instagram: “káptalantóti mangalica szűz és krokett, csicsóka textúrák, töreki bab, füstölt bacon…#porkloin…”

és a keszthelyi tokhal:

Nagy öröm és boldogság amikor a marketinget összekötik a nemes céllal, hogy továbbgördítsék a régiós gasztronómia eleinte nehezen beinduló, de egyre jobban haladó szekerét, úgyhogy ha összefut a nyál a szádban a képek láttán, akkor van egy jó hírünk: egész hónapos kampány épül az alapanyagokra, vagyis 25 étteremben kóstolhatjátok meg a belőlük készült ételeket:

Forrás: Balatoni Gasztrotérkép facebook

Képek forrása:

Balatoni Gasztrotérkép facebook

Paletta Instagram

Kistücsök facebook