XIV. Levendula fesztivál és levendula hetek 2018 – Tihany

Időpont
2018/06/15 - 2018/07/01
09:00 - 19:00

Helyszín
Levendulás, Tihany

Fontos információ: a levendula korai virágzása miatt a Szedd magad időpontja módosult:

2018. június 15-től legkésőbb június 22-ig, a készlet erejéig!

Június 29-július 1: XIV. Levendula fesztivál

A részletek:
Szedd Magad időpontja: 2018. június 15 – legkésőbb június 22-ig, 9.00 órától 19.00 óráig, a virágzás függvényében, készlet erejéig és az adott napra lekerített területen!

Helyszín: A Tihanyba vezető (7117-es) út mellett (Gödrösi elágazó), GPS: 46.919750, 17.864778

A levendula szedéséhez a helyszínen arató táskát kell vásárolni, a virágszedés csak ezt követően kezdődhet!

A táska díján kívül a levendula szedésének nincs egyéb díja.

Drónok (pilóta nélküli légijárművek) használata a Tihanyi-félszigeten kizárólag az illetékes hatóságok előzetes engedélyével lehetséges!

Előzetes regisztráció nem szükséges!

Az ültetvényre a belépés, fotózás díjtalan!

A levendulás közelében a személygépkocsik számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk!

A 7117-es közút (tihanyi bekötőút), levendula-ültetvény melletti szakaszán a megállás, parkolás tilos!
A forgalmat és a parkolást irányító természetvédelmi őreink utasításait kell követni!

Az autóbuszok a levendula ültetvénynél még a ki- és beszállás idejére sem állhatnak meg! A rendőrség megtiltotta! Számolni kell a tihanyi forgalmi rend változással is. A múlt évben volt először. Nem tudjuk, hogy idén hogy dönt a rendőrség. Később határozzák meg az útvonalat.

Autóbuszok a Fogas Csárdával (Tihany, Kossuth L. u. 9. kb. 1,5 km a Szedd Magad területétől) szembeni fizetős parkolóban, vagy az Apáti fogadókapuban (GPS:46.921406, 17.857116), a 71-es út és Tihany faluba vezető kereszteződésnél lévő parkolóban (térítésmentes, kb. 1 km a Szedd Magad területétől) van megállási-parkolási lehetőség.

A részvétel feltételei:

1. Arató táska vásárlása, kisebb méretű (22×17,8×8 cm) díja: 1.500 Ft/db, a nagyobb méretű (22x28x11 cm) díja: 2.500 Ft/db. Egy személy csak egy aratótáskát vásárolhat, a napi készlet erejéig, 9.00 órától 19.00 óráig. A levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt arató táskába szedheti, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett.
2. A levendulát mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel szedheti (olló, metszőolló). Szükség esetén, korlátozott számban, metszőollót tudunk kölcsönözni a helyszínen. A növények védelme érdekében tilos a kézi, vagy nem megfelelő eszközzel végzett virágszedés. Természetvédelmi őreink segítenek, megmutatják a szedés helyes módját.
3. A virágot az ültetvény erre kijelölt részén lehet szedni.
4. Kiskorú gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett és annak felelősségére vehet részt a szedésben!
5. Virágszedés után valamennyi vendégünk zacskónként egy, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóhelyeit bemutató leporellót kap, mellyel egy felnőtt két alkalommal kedvezményesen léphet be a kiadványban feltüntetett bemutatóhelyeinkre. A kedvezményt 2019.02.28-ig érvényesítheti.
6. A helyszínen levendula tövek vásárlására nincs lehetőség. Ültetésre alkalmas levendula tövek, valamint egyéb levendula-, és nemzeti parki termékek vásárlására (levendula szappan, olaj, csoki, szörp, lekvár, ajándéktárgyak, levendula ételeket tartalmazó szakácskönyv, bivaly-, és szürkemarha szalámi, stb.) a tihanyi Belső-tó partján található Levendula Ház Látogatóközpontban van lehetőség! Kérjen további információt a helyszínen dolgozó kollégáinktól!
7. Kérjük, készüljön fel az időjárási körülményekre, gondoskodjon ivóvízről és napsütés elleni védelemről.

Forrás: tihany.hu

Mást is érdekelhet? Oszd meg velük!
Hasonló jóságok: