Ezt a 10 adventi vásárt érdemes meglátogatni a Balaton körül

Egy biztos: advent idején is érdemes a Balatonra látogatni, hiszen amellett, hogy gyönyörködhetünk a tájban,  ma már változatos programok egész sorát kínálja a tó és környéke. Összeszedtük a legjobbakat!

Adventi Kézműves Vásár a Folly Arborétumban

Idén első alkalommal rendezik meg Adventi Kézműves vásárt minden advent hétvégén (szombaton), ahol helyi kézművesek kínálják saját termékeiket. Emellett kürtős kaláccsal, lángossal, forralt borral és hangulatos élőzenével várják az érdeklődőket. A kert látogatása az adventi időszakban ingyenes!

Kézművesek:
Szegi Családi Gazdaság: Házi készítésű sajtkülönlegességek
Némethné Major Judit: Kézműves
Major Maja: Kézműves, Manóbabák
Folly kézműves termékek

Részletek itt.

 

Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár Gyenesdiáson

A 12. alkalommal megrendezésre kerülő adventi programon sült gesztenyével és forralt borral csábítanak minden érdeklődőt december 9-10-én a Községháza előtti téren a szervezők! A sütimustrával és versennyel egybekötött programok mellett gyerek játszóház és tombola is várja a látogatókat.

Részletek itt.

 

Aranycsengő adventi vásár Siófokon

Természetesen a Balaton egyik központja is megrendezi a szokásos adventi vásárát az ünnepi fénybe öltözött főterén, ahol december 1-24 között hétköznap 12.00-18.00-ig a vendéglátók meleg ételekkel és forró italokkal, a kereskedők különböző termékeikkel várják a vendégeket, péntek, szombat és vasárnap 10.00-20.00-ig pedig kézművesek is csatlakoznak a vásárhoz és kínálják egyedi portékáikat. A hétvégét tovább színesítik az állandó fellépők és a látványos lézershow.

Részletek itt.

 

X. Adventi forgatag Balatongyörökön

December 1-3. között 10. alkalommal kerül megrendezésre a balatongyöröki Adventi forgatag! A kézművesek csillogó díszekkel karácsonyi hangulatot varázsolnak, a koncerteken adventi dallamok csendülnek fel, az ünnep illatát forralt bor, puncs, sült gesztenye és a balatongyöröki karácsonyi kenyér idézik. Balatongyörök utcáin karácsonyi kis vonat színesíti a programot.

Részletek itt.

 

Adventi Programok Balatonfüreden

Koncertek, betlehemezés, gyerekprogramok az advent jegyében. A Vaszary Galéria udvarában ezúttal is egy több mint tíz méteres feldíszített fenyő várja majd a karácsonyra készülőket. A várakozás időszakában ezúttal is számos program közül válogathatnak a városba látogatók.

A Piros templom előtt álló Betlehemet hagyományos ünnepség keretében állítják fel december 1-én.Több program igyekszik meghitté tenni a várakozás időszakát. A hagyományoknak megfelelően a város kórusai templomi hangversenyt tartanak, ezúttal zenél majd a Füred Dixieland Band is, a gyerekeknek pedig Csajkovszkij Diótörőjét jelenítik meg a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei. Faludy György, az ország legnagyobb csavargóköltőjének verseit idézi meg Hobo, azaz Földes László. Jubileumi koncertet ad az alakulásának 55 éves évfordulóját ünneplő Omega együttes.

Részletek itt.

 

Almádi Adventi Vásár

Kézműves foglalkozással, játszóházzal, koncertekkel, meghitt hangulattal és Teleki Gergő zongoraművész karácsonyi koncertjével várja a látogatókat Balatonalmádi december minden hétvégéjén.

Részletek itt.

Adventi hétvégék Fonyódon

Adventi vásár és gyertyagyújtás, ahol kézműves, gasztronómiai termékekkel, ünnepi műsorokkal várják látogatókat minden vasárnap. A gyertyagyújtás 17:00-kor kezdődik.

Részletek itt.

Adventi családi nap Balatonföldváron

Mézeskalács készítéssel, játszóházzal, Mikulással és ünnepi műsorral várják az érdeklődőket Balatonföldváron.

Részletek itt.

 

Karácsonyváró napok Tihanyban

Advent minden hétvégéjén közös gyertyagyújtásra várja a látogatókat Tihany, ahol mézeskalácsot, forralt bort és teát kínálnak mindenkinek. December 9-én pedig forraltbor főző versennyel egészítik ki a programokat.

Részletek itt.

 

Advent Keszthelyen

A Balaton legnagyobb városa egész decemberben változatos programokat kínál: forralt bor, téli finomságok, szalmabála labirintus, kézművesek, városi Betlehem, fotópont, hogy csak néhányat említsünk. A főtér mellett a Balaton Színház és a Festetics Kastély kulturális eseményeket – kiállításokat, koncerteket – szervez.

Részletek itt.

Borítókép: kulturkozpont-siofok.hu

 

 

Mást is érdekelhet? Oszd meg velük!
Hasonló jóságok: