Balatonfüred még jobban begyújtja a rakétákat – itt a teljes jövő évi programterv

A város tett róla, hogy még jobban várjuk 2018-at, ugyanis most jelentették meg éves programtervezetüket, amivel alaposan feladták a leckét a többi településnek.

Ennek mi persze nagyon örülünk, hiszen a legjobb, ha több színvonalas esemény közül tudunk válogatni a szabadságtervek összerakása közben. És ebben a legendásan előrelátó, valamint színvonalas programokat szervező önkormányzat tökéletes partnernek bizonyul. Erre rímel a programtervezetük, amiből a legfontosabbak külön kiemeljük.

Kezdjük a változásokkal, ezek ugyanis 2 rendezvényt fognak érinteni:

Két kiemelt városi rendezvény időpontja változik a jövő évben. A Balatoni Hal- és Borünnep a Pünkösd hétvégén, az Első hajó fogadása pedig a nagyszombat előtti hétvégén lesz.

Idén nem tudta a város levezényelni, de jövőre szeretnék megtartani a Éjszakai futóversenyt és a hagyományos Öbölátúszó versenyt is. Persze a többi sporteseményről sem kell lemondani:

A Kékszalag az ötvenedik évforduló alkalmából a szokásosnál is nagyobb esemény lesz, de megrendezik a Balatonmant, a Maratonmant, az Öbölátúszást, a hat napos nemzetközi futóversenyt, illetve több hagyományos vitorlásversenyt.

További jó hír, hogy – miután idén mindenki imádta – jövőre újra lezárják a Blaha Lujza utcát a forgalom elől hétvégére június 8 és augusztus 25 között.

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiával összhangban – erről hamarosan részletesebben is beszámolunk – nagyobb hangsúlyt fektetnek az Anna-bálra illetve a Vaszary Galéria kultúrális felhozatalára, így alternatívát kínálnak akár az igényesebb belföldi vagy a külföldi vendégek számára.

A sétányon természetesen megmaradnak a népszerű programok: jön a tavaszi fesztivál és az old timerek, egymást váltják a gasztrorendezvények, sőt novemberre új fesztivállal készül a város.

A Gyógy tér továbbra is a kiemelt presztízsű rendezvények helyszíne marad, itt lesz a Prímás verseny, az Opera gála, az augusztusi nagykoncert és Zoób Katti divatbemutatója.

Felmerült a felső városrész nyári vérkeringésbe való jobb bekapcsolása, amin segíthet a hamarosan megnyíló felújított zsinagóga, valamint a  fogadóépületébe tervezett kiállítás – ezzel ugyanis egy újabb közösségi tér jön létre.

Alább a teljes programtervezet:

Klikk!

Forrás: balatonfured.hu

Kép forrása

Mást is érdekelhet? Oszd meg velük!
Hasonló jóságok: